Verwarmen met een airco?

Verwarmen met een airco? We leggen het je graag uit:

Hoe werkt het verwarmen met een airco?

De nieuwe split airco systemen zijn niet alleen geschikt om mee te koelen maar je kunt er ook je woning mee verwarmen. Deze aironditioners zijn dus het gehele jaar te gebruiken.
Deze airco’s werken als een warmtepomp. Tijdens het koelen wordt met behulp van een koelmiddel en een compressor warmte getransporteerd. De getransporteerde warmte wordt aan de binnenruimte onttrokken en aan de buitenlucht afgegeven.

Bij het verwarmen van een ruimte wordt dit proces omgekeerd, de warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en binnen aan de ruimte afgegeven.
Er wordt geen warmte gegenereerd er is sprake van een warmtewisseling van buiten naar binnen. Dit zorgt ervoor dat airco’s met een verwarmingsfunctie een hoog rendement hebben.

 

besparen op je stookkosten met een airco

Vooral in de wintermaanden wordt er veel gestookt. Voor een goed comfort staat binnen de kachel veelal aan. Verwarmen met een aircosysteem is dan een goed alternatief om te besparen op je stookkosten. 
Een goed aircosysteem is vele malen zuiniger dan een CV installatie. De nieuwste airco’s beschikken minimaal over een energielabel A. Zelfs airco’s met een A+ of A++ energielabel zijn allang geen uitzondering meer.
Je kunt een (kantoor)ruimte of je woning dus energiezuinig verwarmen dankzij het hoge rendement van de warmtepomp van de airco. Op deze manier kun je dus zeer eenvoudig besparen op je stookkosten.

Ben je ook geïnteresseerd in het verwarmen met een aircosysteem? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op, bel 0519 25 1911 of vul onderstaand contactformulier in.